Værdier og vision

Vores værdier

Sammen om maden

Dansk Gastronomisk Union skal inspirere til en god madkultur blandt danskere og øge interessen for gastronomuddannelserne i Danmark. Vi vil gerne inspirere til at give sig i kast med nye opskrifter og teknikker, vi vil udbrede kendskab til råvarer, og med afsæt i vores passion vil vi ikke mindst viderebringe glæden ved og lysten til at lave mad og til at være sammen om både madlavning og måltider. Det er en vigtig målsætning for alle landsholdene at kommunikere madens og måltidets betydning for vores velvære, sundhed, samvær og livskvalitet. 

Rollemodeller og holdånd 

På alle landshold er det alfa og omega, at deltagerne udover at forbedre deres kompetencer bidrager til sammenhold og en positiv, motiverende holdånd. Den faglige stolthed skal kendetegne branchen, og deltagerne på holdene skal til enhver tid være de fremmeste eksponenter for kvalitet, gastronomisk faglighed og innovation. Holdenes resultater skal skabe interesse for faget og tiltrække unge talenter. 

Deltagerne skal individuelt og som hold agere rollemodeller for branchen og bidrage til fornyelse af smag, kvalitet, faglighed og oplevelse i dansk gastronomi. 

Respekt for råvarerne 

Maden bliver på alle hold tilberedt af råvarer af høj kvalitet – gerne sæsonaktuelle råvarer og lokale, danske produkter. Vi har fokus på bæredygtighed og dermed på minimering af madspild. Dansk Gastronomisk Union ønsker et tæt samarbejde med interessenter på fødevareområdet og lægger især vægt på samarbejde og koordinering med de øvrige aktører inden for gastronomien. 

Deltagerne skal individuelt og som hold agere rollemodeller for branchen og bidrage til fornyelse af smag, kvalitet, faglighed og oplevelse i dansk gastronomi. 

Vores Vision

”Vi vil være verdens bedste”

Dansk Gastronomisk Union er gastronomisk eksponent for kvalitet, faglighed og innovation. Vores hold er den danske madkulturs gastronomiske ansigt ude i verden og på dansk jord. Alt foregår på hold og i teams, og hver enkelt deltager på landsholdene spiller ind med individuelle spidskompetencer og styrker.  

Alle deltagere er passionerede talenter og ildsjæle, der udvælges ved en optagelsesprøve og håndplukkes direkte fra Danmarks toprestauranter.  

Landsholdsdeltagerne er fødevarebranchens rollemodeller, ambassadører og influencere, f.eks. når det handler om at brande, vækste og fastholde Danmarks gastronomiske styrkeposition. Blandt andet har danske stjernekokke som Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen været på Kokkelandsholdet, før de sprang ud som individualister i Bocuse d’Or. 

Og ambitionerne er høje. Vi vil være verdensmestre i 2022 for både Kokkelandsholdet Senior og Junior, Catering-, Tjener- og Konditorlandsholdene.  

Svært? – ja.  

Umuligt? – nej slet ikke. 

Strategien er lagt, organisationen på plads, og kokke, tjenere og konditorer er på plads og klar til mission 2022. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.